matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc dla was jak widze to proste a ja.....
seba:
1 Jaki promień ma okrąg , którego długość jest równa 7 ? 2 Jaką średnicę ma koło o polu 10 ?
28 lut 16:56
fikuś:
2πr=7 r=
7
2π
28 lut 17:01
fikuś:
πr
2
=1o 2r=2
√
10
π
28 lut 17:03