Analiza matematyczna
Mar12: Znajdź promień zbieżności szeregu:
∞
n=1
21 wrz 16:54
ICSP: | | an+1 | | (n+1)2(n!)2 | | (2n)! | | 1 | |
limsup |
| = limsup |
| * |
| = |
| |
| | an | | (2n)!*(2n+1)(2n+2) | | (n!)2 | | 4 | |
R = 4
21 wrz 17:07
Adamm:
@ICSP
to nie jest tak że w kryterium ilorazowym zastępujesz lim przez limsup i wszystko działa
nie ma tak samo jak w kryterium Cauchy'ego
23 wrz 14:18
Adamm:
| | an+1 | |
Jak już to lim |
| = 1/4 bo z tego lim sup to to nie wynika |
| | an | |
23 wrz 14:20
ICSP:
23 wrz 21:25