matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
lisa:
nierówność 3(1−x)+x>3(3−2x) jest prawdziwa dla a)x=−2 b)a=3/2 c)a=
√
2
d)
√
5
z góry dziękuję
28 lut 16:52
tim:
3 − 3x + x > 9 − 6x 3 − 2x > 9 − 6x 4x > 6 x > 3/2
28 lut 17:26
tim:
Która z odpowiedzi jest x > 1,5
28 lut 17:26