matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka potrójna o obszarze ograniczonym powierzchniami
yan:
Oblicz całkę potrójną ∭𝑥𝑑𝐺 𝐺 gdzie obszar jest ograniczony powierzchniami 𝑮: 𝑦 = x
2
; 𝑧 = 0; 𝑥 + 𝑦 + 𝑧 = 2; Prosiłbym jedynie o wskazówkę odnośnie obszarów całkowania
10 wrz 17:11
kerajs:
−2≤x≤1 x
2
≤y≤−x+2 0≤z≤−x−y+2
10 wrz 17:51
yan:
Dziękuję bardzo!
10 wrz 18:40