matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagu wyrazu ogólnego
∫∫∫:
obliczyć granicę ciągu o wyrazie ogólnym
√
1+2n
2
−
√
1+4n
2
u
n
=
n
w zbiorze zadań Krysickiego wychodzi że to jest u
n
=
√
2
−2 , mi wyszło −2... ktoś mógłby pokazać jak to policzyć żeby wyszło jak w odpowiedzi?
6 wrz 19:22
Qulka:
z górnego wyciągnąć n przed nawias 1/n
2
dąży do zera więc zostaje
√
2
−
√
4
=
√
2
−2
6 wrz 19:24
∫∫∫:
aha dziękuje
6 wrz 19:28