matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbior wartosci funkcji
siekana:
zbior wartosci funkcji: f(x)=cosx +
√
3
sinx −3
28 lut 15:45
Emma:
1
√
3
f(x)= 2(
*cosx+
*sinx) −3
2
2
f(x)= 2( sin
π
6
*cosx + cos
π
6
*sinx) −3 f(x)=2 *sin ( x +
π
6
)−3 ZW: −1≤ sinx≤1 to: −3 −2≤ 2sin(x+
π
2
−3)≤ 2 −3 odp: ZW: f(x) = <−5, −1>
1 mar 02:16