naszkicuj wykres funkcji f jeśli
xyz: naszkicuj wykres funkcji f jeśli
f(x)=−sgn(−x+3)
Czy to, że jest ,,−"sgn ma znaczenie?
4 wrz 18:44
Blee:
Tak ma takie samo znaczenie jakbyś mial/−a f(x) = − x
2 a nie f(x) = x
2
4 wrz 18:53
xyz:

czyli gdyby nie było minusa to byłby ten czerwony wykres co narysowałem, a jakjest to jest ten
niebieski
4 wrz 19:00
Blee:
Czerwony tak, niebieski nie

Przerzucasz symetrycznie względem osi OX
4 wrz 19:03
Blee:
Chociaż czerwony też mi się nie podoba
sgn(0.1) = 1

No chyba nie bardzo

(0.1 = − 2.9 + 3)
4 wrz 19:05
xyz:

tak?
4 wrz 19:07
a@b:
Też do bani
4 wrz 19:08
xyz: niema nigdzie sgn(0,1)
4 wrz 19:09
xyz: f(x)=−sgn(−x+3)
4 wrz 19:10
Blee:
Narysuj najpierw sgn(x) nam tutaj
4 wrz 19:10
4 wrz 19:13
a@b:
4 wrz 19:16
xyz: ale sgn zawsze jest na y=1
4 wrz 19:16
xyz: a@b czyli tak jak mój 1 niebieski
4 wrz 19:17
xyz: ?
4 wrz 19:17
a@b:
tak
4 wrz 19:20
xyz: ok, dziękuje
4 wrz 19:23
a@b:
4 wrz 19:24