WGLĄD DO MATURY
Damian#UDM: https://drive.google.com/drive/folders/1TIfOxG7abcNAfY_1yGwQn8rTAGRkfyiS?usp=sharing
Cześć wszystkim!
Wyżej zostawiam zdjęcia z mojego 15. zadania (0−7) z matury rozszerzonej z optymalizacji.
Byłem na wglądzie i na pewno przysługuje mi punkt za wyznaczenie wartości najmniejszej, dzięki
przeprowadzonej monotoniczności, wyznaczeniu minimum oraz przeprowadzenia krótkiego przebiegu
zmienności funkcji w tabelce( przeprowadziłem poprawne uzasadnienie wartości najmniejszej).
Pani na sprawdzaniu pracy od razu powiedziała, że za to dostanę punkt, ponieważ tabelka i
monotoniczność mnie ratuje. Warto również napisać, że w tym punkcie jest najmniejsza wartość,
lecz dla mnie to jest tak oczywiste, że tego nie zrobiłem

Załączam również zdjęcia do zasad oceniania tego zadania.
Jedyny problem to dziedzina − mieć a nie mieć 100%

Czy jest coś co można napisać względem dziedziny i wyznaczonych długości boków, aby móc chociaż
spróbować powalczyć o 100% ?
Za każde cenne rady, wskazówki, słowa otuchy, cokolwiek będę bardzo wdzięczny!
Wszystkim wam życzę miłego wieczoru oraz tygodnia!
1 wrz 19:39
ICSP: Czy przypadkiem robienie zdjęć matur na wglądzie nie jest przestępstwem?
1 wrz 19:41
Minato: W tym roku nie.
1 wrz 19:44
1 wrz 19:53
Damian#UDM: Jakieś pomysły macie panowie? Każda cenna rada na wagę złota!
1 wrz 19:55
Qulka: trzeba było po y=60/6=10 napisać..zgadza się to ten dłuższy
2 wrz 00:18
Damian#UDM: Szkoda, że wtedy na to nie wpadłem

Aczkolwiek bardzo fajny pomysł
2 wrz 00:25
Qulka: u nich też są błędy bo raz piszą x=100 a raz x=110 w ramach jednego rozwiązania
2 wrz 00:31
Damian#UDM: Mogę to bardzo widocznie również zaznaczyć przy wypisywaniu drugiej części odwołania

Jak oni
robią błędy to czemu ja nie mogę

Może da im to coś cokolwiek trochę do myślenia
2 wrz 00:51
Qulka: i naprawdę nie wiem skąd im się urodziła ta dziedzina

i skoro przy dziedzinie od 0 dają
jeden punkt za 3część II etapu to dają max
2 wrz 00:56
Qulka: w sumie kwalifikujesz się do 1 punktu uwag,,,sprawdziłeś że x+1>0 i y+0,6>0 więc powinieneś
mieć max

no ewentualnie 1 punkt mniej że nie napisałeś że y>x
2 wrz 01:02
Damian#UDM: Qulka dziękuję za pomoc, mam nadzieję, że to chociaż pomoże
2 wrz 12:59
Damian#UDM: No to sprawa wygląda tak, że odwołanie rozpatrzone i będzie 98%, lecz chce się jeszcze odwołać
do Kolegium Arbitrażu Egzaminacyjnego.
I nie chcą mi oczywiście dziedziny zaliczyć, jeśli ma ktokolwiek jakiś pomysł co można napisać
to proszę o pomoc!
Pozdrawiam wszystkich
9 wrz 22:02
Mila:
Gratulacje
9 wrz 22:15
Damian#UDM: Chciałem prosić o pomoc, lecz już nie zdążę wstawić zdjęć na dysk ponieważ muszę wysłać
odwołanie do 15:30, miłego dnia wszystkim
10 wrz 15:11