matematykaszkolna.pl
WGLĄD DO MATURY Damian#UDM: https://drive.google.com/drive/folders/1TIfOxG7abcNAfY_1yGwQn8rTAGRkfyiS?usp=sharing Cześć wszystkim! Wyżej zostawiam zdjęcia z mojego 15. zadania (0−7) z matury rozszerzonej z optymalizacji. Byłem na wglądzie i na pewno przysługuje mi punkt za wyznaczenie wartości najmniejszej, dzięki przeprowadzonej monotoniczności, wyznaczeniu minimum oraz przeprowadzenia krótkiego przebiegu zmienności funkcji w tabelce( przeprowadziłem poprawne uzasadnienie wartości najmniejszej). Pani na sprawdzaniu pracy od razu powiedziała, że za to dostanę punkt, ponieważ tabelka i monotoniczność mnie ratuje. Warto również napisać, że w tym punkcie jest najmniejsza wartość, lecz dla mnie to jest tak oczywiste, że tego nie zrobiłem Załączam również zdjęcia do zasad oceniania tego zadania. Jedyny problem to dziedzina − mieć a nie mieć 100%emotka Czy jest coś co można napisać względem dziedziny i wyznaczonych długości boków, aby móc chociaż spróbować powalczyć o 100% ? Za każde cenne rady, wskazówki, słowa otuchy, cokolwiek będę bardzo wdzięczny! Wszystkim wam życzę miłego wieczoru oraz tygodnia!
1 wrz 19:39
ICSP: Czy przypadkiem robienie zdjęć matur na wglądzie nie jest przestępstwem?
1 wrz 19:41
Minato: W tym roku nie.
1 wrz 19:44
Damian#UDM: https://www.oke.gda.pl/plikiOKE/wnioski/2020/2020_07_23_Zarzadzenie.pdf − tutaj jest wszystko napisane co można, a co nie, zapraszam do zapoznania się z dokumentem
1 wrz 19:53
Damian#UDM: Jakieś pomysły macie panowie? Każda cenna rada na wagę złota!
1 wrz 19:55
Qulka: trzeba było po y=60/6=10 napisać..zgadza się to ten dłuższy emotka
2 wrz 00:18
Damian#UDM: Szkoda, że wtedy na to nie wpadłem Aczkolwiek bardzo fajny pomysł
2 wrz 00:25
Qulka: u nich też są błędy bo raz piszą x=100 a raz x=110 w ramach jednego rozwiązania
2 wrz 00:31
Damian#UDM: Mogę to bardzo widocznie również zaznaczyć przy wypisywaniu drugiej części odwołania Jak oni robią błędy to czemu ja nie mogę Może da im to coś cokolwiek trochę do myślenia
2 wrz 00:51
Qulka: i naprawdę nie wiem skąd im się urodziła ta dziedzina i skoro przy dziedzinie od 0 dają jeden punkt za 3część II etapu to dają max
2 wrz 00:56
Qulka: w sumie kwalifikujesz się do 1 punktu uwag,,,sprawdziłeś że x+1>0 i y+0,6>0 więc powinieneś mieć max no ewentualnie 1 punkt mniej że nie napisałeś że y>x
2 wrz 01:02
Damian#UDM: Qulka dziękuję za pomoc, mam nadzieję, że to chociaż pomoże
2 wrz 12:59
Damian#UDM: No to sprawa wygląda tak, że odwołanie rozpatrzone i będzie 98%, lecz chce się jeszcze odwołać do Kolegium Arbitrażu Egzaminacyjnego. I nie chcą mi oczywiście dziedziny zaliczyć, jeśli ma ktokolwiek jakiś pomysł co można napisać to proszę o pomoc! Pozdrawiam wszystkich
9 wrz 22:02
Mila: Gratulacjeemotka
9 wrz 22:15
Damian#UDM: Chciałem prosić o pomoc, lecz już nie zdążę wstawić zdjęć na dysk ponieważ muszę wysłać odwołanie do 15:30, miłego dnia wszystkim
10 wrz 15:11