matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fukcja
lisa:
Funkcja f(x) = (m−1)x + 2 przyjmuje wartosci dodatnie tylko dla argumentów x,<1 gdy : a)m=3, b)m=1, c)m=0, d)m=−1 Z góry dziękuję
28 lut 15:38
driver:
m=−1 d) (−1−1)x+2>0⇒−2x+2>0⇒−2x>−2⇒x<1
1 mar 12:38