matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znowu ciągi
Fruzia:
Znowu ciągi
Ile różnych liczb trzycyfrowych o różnych cyfrach możemy utworzyć z cyfr 1,2,3 ?
28 lut 15:28
Godzio:
3!
V
3
3
=
= 3! = 6
(3−3)!
123 132 213 231 312 321
28 lut 15:40
Fruzia:
Superanckie dzięki
!
28 lut 15:43