funkcje
Skru: Niech f:R→N bedzie funkcją "na". Czy istnieją parami rozłączne a,b,c,d takie że a+b=c+d oraz
f(a)=f(b)=f(c)=f(d) ?
18 sie 11:36
Blee:
Niech f(x) = | [x] | (moduł z części całkowitej)
Niech:
a = 1.1
b = 1.9
c = 1.4
d = 1.6
18 sie 12:23
Skru: Ok ale to jest jedna funkcja
18 sie 12:40
Skru: Wg mnie to czy a,b,c,d istnieją dla kazdej funkcji takiej "na".
18 sie 12:41
wredulus_pospolitus:
W treści zadania jest podane pytanie 'czy istnieją' więc wskazałem, że tak ... istnieją takie
punktu dla konkretnej funkcji f:R−>N która jest 'na'
18 sie 15:04
wredulus_pospolitus:
Możesz DOKŁADNIE przepisać treść zadania (bo także jakoś nie pasuje mi określenie "parami
rozłączne a,b,c,d")
18 sie 15:06