Sztabka złota m
plosseee: Sztabka złota ma kształt graniastosłupa o podstawie trapezu równoramiennego i wymiarach
podanych na rysunku(w mm). Wyobraź sobię, że wygrałeś 1000 000zł w lotto. Ile takich sztabek
mógłbyś sobie kupić?
1cm3 złota waży 19,28g,
a 1g złota kosztuje 40zł
wymiary trapezu P=1/2(15+25)13
P=260
h graniastosłupa =40
28 lut 15:16
Vespi: Widzę że Wasza klasa robi zadania domowe na tym portalu

Twój kolega/koleżanka już pisał te zadanie wcześniej. Już je obliczyłem wcześniej, więc
poszukaj.
28 lut 15:23