matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
alissss:
Do wykresu funkcji f(x)=3 / x−2 + q należy punkt A=(1,−7).Stąd wynika,że A.q=−7 B.q=1 q=−10 q=−4
17 sie 20:34
Eta:
A(1, −7) czyli x= 1 i y= −7 podstaw do wzoru za x= 1 i y= −7
3
y=
+q
x−2
i oblicz q Odp: q= −4
17 sie 20:54