matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześciokąt
anka:
Dany jest sześciokąt wypukły ABCDEF, którego wszystkie kąty wewnętrzne mają równe miary Wykaż że sumy długości boków wychodzących z przeciwległych wierzchołków są równe
16 sie 22:09
Eta:
a+d+b=a+e+c ⇒ d+b=e+c a+d+b=b+f+c ⇒ a+d=f+c a+e+c=c+b+f ⇒ a+e=b+f c.n.w.
16 sie 23:35
h18:
a gdy ten szesciokat wygląda tak
https://pl-static.z-dn.net/files/d17/2121ab6295f267f189cb9b92ec703be2.jpg
17 sie 09:13
Eta:
Bez różnicy ( jak wygląda
dowód identyczny
17 sie 10:38