Proszę o pomoc w zadaniu.
janko: Odcinek łączący środki boków trapezu dzieli go na dwa trapezy, których pola pozostają w
stosunku 5:8. Wobec tego stosunek długości krótszej podstawy wyjściowego trapezu do długości
jego dłuższej podstawy jest równy?
16 sie 18:39
Mila:
Środki ramion?
16 sie 20:16
janko: Mila, dziękuje za zainteresowaniem moim zadaniem ale tekst jest przepisany dokładnie z
podręcznika. Próbowałem ze środkami ramion, ale wychodzi mi inny wynik. Poprawny ma być: 2/11
16 sie 21:30
Jolanta: ze srodkami ramion wychodz
2b=11a
16 sie 21:45
16 sie 21:51
maatt:
Jolanta jakim cudem ?
16 sie 21:51
16 sie 22:00
Minato:
20P = 3ah+bh → 3bh = 60P − 9ah
32P = ah+3bh
32P = ah + 60P−9ah
8ah = 28P
16 sie 22:07
16 sie 22:12
Mila:
Jaki to podręcznik?
16 sie 22:39
Jolanta: | | a+b | |
podstawilam pomnożyłam na ukos podstawiła c= |
| i tu zrobilam bład .pewnie taki sam |
| | 2 | |
zrobiła osoba podająca odpowiedz
16 sie 23:08
Jolanta: | | a+b | |
w nawiasie powinno byc |
| +b i tu nie wiem dlaczego ale zapisaałam w liczniku |
| | 2 | |
a+2b.Podobniee z prwej strony
16 sie 23:30
janko: Mila,Gruntowne powtórki przedmaturalne, K. Pazdro
17 sie 06:38
Mila:
Niestety nie mam tej pozycji.
| | 7 | |
Do Twojej treści, wynik : |
| |
| | 19 | |
17 sie 19:02