matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz
alissss:
Wyznacz wspolrzedne wierzcholka paraboli. Przedstaw funkcję kwadratowa w postaci kanonicznej oraz podaj przedzialy monotoniczności funkcji. B) y=2xkwadrat +5x C) y=1/2xkwadrat +x+1 D) y=−xkwadrat +√3x−6
14 sie 12:45
ite:
Wszystkie wzory są tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3413.htm
Wpisz swoje rozwiązania do sprawdzenia (albo konkretne pytania).
14 sie 13:29