Obliczyć całkę
Bodzio: Obliczyć całkę:
2 0
∫ [ ∫(2x2+3xy)dy]dx
0 −4
10 sie 01:43
Adamm:
10 sie 02:24
Jerzy:
A potrafisz policzyć całkę: ∫(a + by)dy ? , ( gdzie: a = 2x2 oraz b = 3x )
10 sie 14:06
Damian#UDM: | | 8x3 | |
[ |
| − 12x2]02 = − 2623 |
| | 3 | |
Czy to jest poprawny wynik?
10 sie 15:25
Mila:
Poprawny
10 sie 20:35
TopologiaZdrowiaSzkoda : @Damian, polecam Wolfram lub prostszy Symbolab − wklepujesz całkę i dostajesz rozwiązanie z
tłumaczeniem

I przede wszystkim czekać nie musisz na weryfikację.
10 sie 21:42
Damian#UDM: fioletowy dziękuje Milu za potwierdzenie!
TopologiaZdrowiaSzkoda postaram się ogarnąć te programy, dziękuję
10 sie 22:12
Mila:
W wolfram wpisujesz tak:
integral [(2x2+3xy), {x,0,2},{y,−4,0}]
10 sie 22:31
Damian#UDM: Milu dziękuję!
15 sie 00:19