uczę się Pythona
Python: Hej może ktoś zna Pythona
Mam taki proble:
def fn(s):
wynik=s*5/8
return wynik
wynik=0
fn(8)
print(wynik)
wynk ma zwrócić 5 a daje mi zero
dlaczego

?
6 sie 07:05
Dziadek Mróz:
wynik=0
fn(8)
print(wynik)
Poprawnie:
wynik = fn(8)
print(wynik)
Do zmiennej wynik przypisałeś 0 i nic z nim nie robiłeś później. Coś w stylu pakowania na
podróż, wyjąłeś skarpetki koło torby ale nie spakowałeś i dziwisz się że musisz chodzić w
górach na bosaka
6 sie 09:29
kyrtap: Dziadek
8 sie 15:10