matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czworokąt
Kurczi:
Dany jest czworokąt wypukły ABCD, w którym kąty DAB=CBD=120
o
,AB=2,AD=4 oraz BC=BD. Niech prosta przechodząca przez punkt C równoległa do AB przecina AD w E. Oblicz długość CE.
5 sie 07:31
M:
10 lut 17:54