matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadraty
Amelka:
Dane są dwa kwadraty ABCD oraz AEGF . Punkt H należy CE. Wiedząc że AH ⊥ BF oraz AH=4 wyznacz długość BF.
https://images92.fotosik.pl/395/2ec4b74adefed3cd.png
14 lip 08:26
an:
AH=HA' ∡FAB=∡AEA' AB=A'E △FAB=△AEA' FB=AA'=2*AH=8
18 lip 15:51
Amelka:
Dzięki
18 lip 17:00
wiks:
Mam pytanie skąd wiadomo, że AH=HA' ?
25 sie 09:46