Bardzo proszę o pomoc. By rozwiązać.
urlopowicz_96: Pisałem kolosa na wyższą ocenę i nie do końca jestem pewny czy został on sprawdzony dobrze bo
sprawdza go program bo pisany jest na Platformie. I tak to będę widział pp sprawdzeniu z moimi
wynikami i obliczeniami czy rzeczywiście jest to źle czy nie.
1. Ile jest równa pochodna funkcji f(x) = 3x+6 w punkcie x
0 =
√3 ?
| | 1 | |
2. Wskaż funkcje f, dla której f'(x) = |
| |
| | 2x2 | |
3. Oblicz dany wyznacznik stosując rozwinięcie Laplace'a
|0 1 2 3|
|1 2 3 0|
|2 3 0 0|
|3 0 0 1|
4.Wyznacz macierz odwrotną do macierzy.
|32 14 −1|
|2 1 0 |
|25 11 −1|
13 lip 16:22
Blee:
Pokaż swoje rozwiązania
13 lip 16:23
Leszek: 1)
f '(x) = 3
2)
f(x) = 0,5* ∫ x−2 dx = − 0,5*x−1 + C
13 lip 20:43
Mila:
3) det (..)=85
4)A=
|32 14 −1|
|2 1 0 |
|25 11 −1|
A−1=
1 −3 −1
−2 7 2
3 2 −4
=========
13 lip 22:54