pochodne fizyka
sssss: λ = (Mw*Cw+Mk*Ck)(Tp−Tk)−Ml*Cw(Tk−T0)ml
∂λ∂Tk = ?
∂λ∂Tp = ?
∂λ∂Ml = ?
7 lip 18:08
Blee:
A w ogóle pochodne potrafisz?
Po prostu wszystkie inne niewiadome traktujesz JAK STALE (Np. tak jakby to była liczba π) i
liczysz pochodną po danej zmiennej
7 lip 19:33
sssss: Gubię się przy takich długich wzorach

nie jestem pewien czy dobrze zrobię i uważam, że
przydałaby się pomoc
7 lip 21:26
Jerzy:
| | a(b − x) − c(x − d) | |
A jak liczyłbyś pochodną funkcji: f(x) = |
| ? |
| | g | |
7 lip 21:33
Blee:
skoro NIE WIESZ czy dobrze robisz ... to może po prostu POKAŻESZ co zrobiłeś
8 lip 08:35
Qulka: | | −(Mw*Cw+Mk*Ck)−Ml*Cw | |
po Tk = |
| |
| | ml | |
jeśli Ml≠ml
jeśli Ml to ml
| | −(Mw*Cw+Mk*Ck)(Tp−Tk) | |
= |
| |
| | ml2 | |
8 lip 14:43