matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej chciałem zapytać
rt:
α
tg
=2tgαcosα ? poprawnie ?
2
7 lip 14:38
Jerzy:
P = 2sinα , czyli raczej nie.
7 lip 14:41
rt:
sinα=2tgαcosα?
7 lip 14:44
Jerzy:
NIE ! 2tgαcosα = 2sinα ≠ sinα
7 lip 14:47