matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspólrzedne
changa:
W trójkacie ABC, A=(2,−14), H=(−26,−10)−punkt przeciecia wysokości oraz O=(−2,6)−środek okregu wpisanego. Wyzancz współrzedne punktów B i C.
6 lip 21:55
Qulka:
nie bardzo daje się zrobić takie kółeczko by się wysokości w H przecinały
https://prnt.sc/td1qse
suwam punktem r czyli zmieniam promień
https://www.geogebra.org/geometry/kuca2abn
7 lip 01:59