Analiza matematyczna 2
Mar12: Funkcja ograniczona f: [a,b] → R jest całkowalna, jeżeli
a) dowolna suma górna U(f,P) dla funkcji f i podziału P przedziału [a,b] jest mniejsza lub
równa od sumy dolnej L(f,P)
b)ma na przedziale [a,b] skończenie wiele punktów nieciągłości
c) jest ciągła na przedziale [a,b]
Jeżeli F
1 i F
2 są dwoma funkcjami pierwotnymi niezerowej funkcji f na przedziale I, to
a)(F
1(x)−F
2(x))'=f(x) dla każdego x∊I
b)F
1(x)+F
2(x)=C dla pewnej stałej C i dla każdego x∊I
c)F
1(x)−F
2(x)=C dla pewnej stałej C i dla każdego x∊I
Mógłby ktoś pomóc z tymi pytaniami?

Kilka odpowiedzi może być poprawnych