matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
uczen:
Jeżeli −ln z = ln x
1
to 1) −z=x czy 2)
=x?
z
3 lip 20:32
Mila:
−ln(z)=ln(x)⇔ ln(z
−1
)=ln(x)⇔ z
−1
=x
3 lip 20:35
Jerzy:
Czyli 2)
3 lip 20:45