matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wzór ogólny ciągu
koczkodan:
Dany jest ciąg
n+1
a
n
=
n
Wyznacz wzór ogólny ciągu b
n
= a
n
+
1
− a
n
. Odpowiedź podaj w najprostszej postaci
28 lut 13:27
tim:
n+1 + 1
n + 1
b
n
=
−
n + 1
n
Uwspólnij mianownik.
28 lut 13:34