matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
yuu:
dla jakich wartosci parametrów a i b wielomiany u i w są równe? u(x) = 8x
3
− a w(x) = (b +2)x
3
+ 1
28 lut 12:58
tim:
Przyrównaj. 8x
3
− a = (b+2)x
3
+ 1 8 = b + 2 −a = +1
28 lut 13:00
Zuo:
(x
2
−4)
2
=x
4
+(a+3)x
3
+bx
2
+16
28 lis 17:26