punkty stacjonarne
cinek: danej funkcji wyznaczyć punkty stacjonarne (podejrzane o ekstremum):
f(x,y)=x
3+y
3−6xy
jak zrobic takie zadanie?
24 cze 22:11
ABC:
układ równań rozwiązać
24 cze 22:13
cinek: jak ja nawet nie potrafie zbudowac ukladu rownan do tego
24 cze 22:14
ABC:
pochodne cząstkowe przyrównaj do zera obydwie
24 cze 22:27
cinek: f'x=3x
2−6y
f'y=3y
2−6x
3x
26y=0 i tutaj sie zatrzymuje
24 cze 22:36
ABC:
rozwiązuj układ 3x2−6y=0 , 3y2−6x=0
24 cze 22:54
24 cze 22:55
ABC:
no i rozwiązuj, nie umiesz technicznie to na siłę , wyznaczaj y z pierwszego i wstawiaj do
drugiego
24 cze 23:02
cinek: | ⎧ | 3x2−6y=0 | |
| ⎩ | −6x+3 (1/2x2)2=0 |
|
24 cze 23:09
student:
x=0 i y=0 lub x=2 i y=2
25 cze 00:00
cinek: wolalbym krok po kroku bo tak to mi nic to nie daje
25 cze 00:04
25 cze 00:10
student:
x2=2y
y2=2x /*4
x2=2y
4y2=8x
x4=8x
x(x3−8)=0
x=0 v x=2
y=0 v y=2
25 cze 00:13
student:
Co Ty
cinek robiłeś w szkole średniej ?
25 cze 00:17
cinek: wlasnie troche minelo mi od szkoly sredniej i jakos tego nie uzywalem i teraz juz zapomnialem
duzo
25 cze 00:20
cinek: i tak nie kumam 3 klamry
co tam sie zadziało, aaa szkoda gadac xd
25 cze 00:26