(−4)n | ||
W jaki sposób pokazać, że granica ciągu nie istnieje? Ciąg jest taki: an= | . | |
1+2n |
(−4)2k | (−4)2k+1 | ||
oraz | |||
1+22k | 1+22k+1 |
(−4)2k | ||
lim | k−>inf nie istnieje (chyba) | |
1+22k |
(−4)2k+1 | ||
lim | k−>inf też nie istnieje (chyba) | |
1+22k+1 |
4n | ||
Chyba, że chodziło o to, żeby zrobić ciąg dla parzystych , czyli an= | ||
1+2n |
4n | ||
i dla nie parzystych an=− | ||
1+2n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |