Przekształcenie do równania różniczkowego
polo: | | df | | df | |
czy mając następujące rzeczy: |
| =−ay oraz |
| =−ax |
| | dy | | dx | |
Przejście do takiego równania jest poprawne: df=−aydy−axdx=0?
Wydaje mi się, że powinniśmy otrzymać aydy=axdx
22 cze 15:29
Jerzy:
Podaj treść zadania,a nie mętne i bezzasadne własne wynurzenia.
22 cze 15:58
ABC:
Jerzy jakaś zasada w nich zapewne jest, tylko tobie nieznana

wie że dzwonią ale nie wie w którym kościele jaki mówiła moja pani od fizyki
22 cze 16:00
ABC:
podobne trochę do różniczki zupełnej ale wtedy " d cząstkowe" powinien pisać
22 cze 16:02
polo: Skracając treść polecenia chodzi po prostu o wyliczenie równań toru poruszania się cząstek
płynu, wiedząc że pole prędkości przepływu dane jest równaniami vx=−ay oraz vy=ax
22 cze 16:19