1 | ||
f'(x) = −1 − | ||
33√x2 |
−33√x2−1 | |
znak będzie ujemny, bo mianownik będzie nieujemny, a licznik jest | |
33√x2 |
−33√x2−1 | |
= 0 x≠0 | |
33√x2 |
1 | ||
i jak będę to rozwijał to otrzymam sprzeczność, że x2 = − | ||
3 |
1 | 1 | |||
otrzymuje, że pierwiastki pochodnej to | i − | |||
3√3 | 3√3 |
1 | 1 | |||
ok w | będzie minimum, a dlaczego − | nie istnieje? | ||
3√3 | 3√3 |
1 | 1 | |||
x1 = − | x2 = | |||
3√3 | 3√3 |
2 | 1 | |||
f ''(x) = | * | |||
9 | 3√x5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |