pochodne
Ebd88342 : oblicz pochodne 2go rzedu
f(xy)= sin(2y−3xy2)
21 cze 13:55
Ebd88342 : Pomoze ktos?
21 cze 14:24
Jerzy:
f’x = − 3y2*cos(2y − 3xy2)
f’y = (2 − 6xy)*cos(2y − 3xy2)
21 cze 15:02
janek191:
f ''xx (x, y) = ( −3 y2)*(− sin( 2 y −3 x y2))*( −3 y2) =
= − 9y4*(sin ( 2 y − 3 x y2))
21 cze 16:39
janek191:
f ''xx (x, y) = ( −3 y2)*(− sin( 2 y −3 x y2))*( −3 y2) =
= − 9y4*(sin ( 2 y − 3 x y2))
21 cze 16:40
janek191:
f ''xy(x,y) = −6 y*(cos(2 y − 3 x y2)+ ( −3 y2)*( − sin( 2 y −3 x y2))*( − 6 xy) =
= − 6y ( cos (2 y −3 x y2)) − (18 x2 y3)*sin ( 2 y − 3 x y2)
f ''yx(x,y) = − 6 x*cos( 2 y −3 xy2) − ( 2 −6 xy)2*(sin( 2 y −3 xy2)
21 cze 21:25
janek191:
f ''xy(x,y) = −6 y*(cos(2 y − 3 x y2)+ ( −3 y2)*( − sin( 2 y −3 x y2))*( − 6 xy) =
= − 6y ( cos (2 y −3 x y2)) − (18 x2 y3)*sin ( 2 y − 3 x y2)
f ''yx(x,y) = − 6 x*cos( 2 y −3 xy2) − ( 2 −6 xy)2*(sin( 2 y −3 xy2)
21 cze 21:26
ICSP: janek?
Problem z internetem, że powieliło te wpisy?
21 cze 21:27
janek191:
Tak
21 cze 23:27
Olek: @janek191 zajrzysz do mojego posta?
21 cze 23:28
janek191:
f ''
yy(x, y) oblicz samodzielnie
22 cze 11:31