bardzo proszę o rozwiązanie.
jancen: Znajdź 29 wyraz rozwinięcia ( √x+1)30
21 cze 13:27
21 cze 13:47
jancen: PROSZĘ O KONKRETNE ROZWIĄZNIE. TAK TAK BYM MÓGŁ TO WYSŁAĆ DO SZKOŁY
21 cze 14:05
a7: a z której to jest klasy?
21 cze 14:10
21 cze 14:11
a7: na podstawie linku z moich wyliczeń wychodzi , że to będzie
czy mógłby ktoś zweryfikować?
21 cze 14:14
ICSP: | | | |
pierwszy wyraz : | (√x)31 −1 |
| | |
.
.
.
| | | |
dwudziesty dziewiąty wyraz : | (√x)31−29 |
| | |
21 cze 14:18
jancen: KLASA 2 SEMESTR 4 LICEUM ZAOCZNE
21 cze 14:18
a7: 14:18
z tego, co napisał ICSP
| | | | 30! | |
wynika że to będzie | *√x(31−2)= |
| *√x2=15*28x=420x |
| | | 28!*2! | |
21 cze 14:22
a7: ?
21 cze 14:22
ICSP: 15*29
21 cze 14:46
a7: no tak oczywiście chochlik....
21 cze 14:48
21 cze 16:06