Równianie różniczkowe
Joly: Rozwiąż równanie
y'+9y=(7−x2)e−x
19 cze 15:18
Joly: Jakieś sugestie chociaż xd?
19 cze 16:09
Jerzy:
y = C*e−9x i teraz uzmienniamy stałą C
19 cze 16:19
Joly: Ale dlaczego y=C*e−9x
19 cze 16:23
Joly: Dobra doszedłem do tego dlaczego xd
19 cze 16:23
Joly: W sensie że dajemy y' + 9y = 0 i tak liczmy y tak?
19 cze 16:25
ICSP: wpisz w google równanie liniowe niejednorodne pierwszego rzędu.
Zapoznaj się z schematem rozwiązywania.
Jak będziesz miał problemy z obliczeniami to napisz.
19 cze 16:27
Jerzy:
16:25 , dokładnie tak.
19 cze 16:31
Joly: Kurde dzięki ja robiłem tak samo tylko mi się nie skracało literówka
19 cze 16:33
Jerzy:
Raczej nie redukowało.
19 cze 16:48