matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Statystyka
banok:
Zmienna losowa ξ posiada rozkład wykładniczy oraz Dξ = 1/2. Jest jest wzór dla gęstości rozkładu tej zmiennej losowej? Czy ktoś może go podać?
19 cze 10:06
Qulka:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rozk%C5%82ad_wyk%C5%82adniczy
λ
−2
=1/2 λ=
√
2
f(x)=
√
2
e
−
√
2
x
19 cze 13:35