matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza
Kaśka:
Mam całkę krzywoliniową po brzegu zbioru: y=x
3
, y=1, x=−1. Jak to sparametryzować? Coś takiego x=t, y=t
3
, gdzie t∊<−1,1>
18 cze 09:47
piotr:
Licz po trzech odcinkach.
18 cze 10:26