Proste
babilon: Oblicz odległość między punktami:
L1= x−1/3, y−1/1, z+3/−1
[3,1,−1]
L2= x+1/−3, y−2/−1, z−3/1
[−3,−1,1]
A więc są równoległe, dalej wiem, że P1(1,1,−3), P2(−1,2,3) i ich wektor P1P2=[−2,1,6]
Dalej nie wiem jak liczyć, pomocy
17 cze 18:09
babilon: Oblicz odległość między punktami:
L1= x−1/3=y−1/1=z+3/−1
[3,1,−1]
L2= x+1/−3=y−2/−1=z−3/1
[−3,−1,1]
A więc są równoległe, dalej wiem, że P1(1,1,−3), P2(−1,2,3) i ich wektor P1P2=[−2,1,6]
Dalej nie wiem jak liczyć, pomocy
17 cze 18:12
janek191:
Między punktami czy między prostymi ?
17 cze 18:12
babilon: między prostymi
17 cze 18:15