Jaka jest najmniejsza możliwa suma cyfr kwadratu liczby złożonej nieparzystej?
anoonn: Jaka jest najmniejsza możliwa suma cyfr kwadratu liczby złożonej nieparzystej?
17 cze 18:00
Qulka: chyba jednak 9
17 cze 20:39
Mila:
492=2401
suma cyfr 7
17 cze 21:12
Mila:
10012=1002001
suma cyfr 4
17 cze 21:14
Qulka: no tak..przeskoczyłam 7
17 cze 21:14
Qulka: a tu stanęłam na 101
17 cze 21:15
Mila:
100012=100020001
suma cyfr =4
17 cze 21:16
Mila:
Pamiętałam liczbę Szeherezady ( nie wiem jaka pisownia, bo widziałam różne).
Coś mniejszego się znajdzie na piechotę?
17 cze 21:20
daras: Šahrazād ale w moim wydaniu Ksiąg tysiąca i.. jest Szeherezada
19 cze 10:50
Mila:
19 cze 21:23
Eta:
19 cze 22:18