Ile będzie wynosiła druga pochodna z
z_bis: Ile będzie wynosiła druga pochodna z
z=(z1*b=z2*a)/L
16 cze 13:33
ICSP: dwa razy =?
Pochodna po czym?
16 cze 13:34
z_bis: Mam zależność na siłe bezwładności Fb=mz"
Przemieszczenie z opisane jest wzorem z=(z1*b=z2*a)/L
z1 i z2 to przemieszczenia
16 cze 13:43
z_bis: Poprawka
z=(z1*b+z2*a)/L
16 cze 13:45
ICSP: po której zmiennej ma być policzona pochodna?
16 cze 14:03
z_bis: z1 i z2
16 cze 14:16
ICSP: 0 i 0
16 cze 14:18
piotr: | d | |
| (z1*b+z2*a)/L = b/L |
| d z1 | |
| d | |
| (z1*b+z2*a)/L = a/L |
| d z2 | |
16 cze 14:42