matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie różniczkowe
Xvartis:
Pomoże ktoś z tym równaniem różniczkowym? y'=e
3x + 2y
mam problem z rozdzieleniem zmiennych, nie wiem jak pozbyć się tego 2y
16 cze 11:49
Jerzy:
dy
= e
3x
*e
2y
dx
dy
= e
3x
dx
e
2y
16 cze 12:00
Xvartis:
Dzięki dzięki już zrobiłem
16 cze 12:48