Sprawdź czy te walce są podobne
Nakamoto: Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania i wytłumaczenie. Promienie podstaw dwóch walców oraz
ich wysokości są równe odpowiednio r1, h1, r2, h2 . Sprawdź czy te walce są podobne. Prosze o
pelne rozwiazanie.
a) r1=20, h1= 24 , r2=12 , h2=15
b)r1=12, h1= 16 , r2=9 , h2=12
15 cze 12:32
ICSP: walce będą podobne jeśli
15 cze 12:34
Nakamoto: To jest pełne rozwiązanie?
15 cze 12:37
ICSP: no nie.
To jest schemat.
Musisz podstawić wartości i sprawdzić czy zachodzi równość.
15 cze 12:39
Nakamoto: A mógłbyś napisać pełne rozwiązanie? byłbym bardzo wdzięczny
15 cze 12:39
janek191:
| | r1 | | 12 | | 3 | | 9 | | r2 | |
b) |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| | h1 | | 16 | | 4 | | 12 | | h2 | |
Tak
15 cze 12:59
Nakamoto: A ktoś byłby w stanie wykonać punkt a ?
15 cze 16:27
Nakamoto: Janek za B dziękuje bardzo !
15 cze 16:27
Nakamoto: ?
15 cze 20:26
Qulka: a)
| r1 | | 20 | | 5 | | 4 | | 12 | | r2 | |
| = |
| = |
| ≠ |
| = |
| = |
| |
| h1 | | 24 | | 6 | | 5 | | 15 | | h2 | |
15 cze 22:29
Nakamoto: Super dziekuje
16 cze 16:58