dowód
matura:
Dwa okręgi o środkach A i B przecinają się w punktach C i D
i są jednocześnie styczne do prostej k w punktach E i F
Wykaż,że prosta CD połowi odcinek EF
14 cze 20:30
Patryk: Taj sobie spokój z zadaniami już XD i tak już niczego się nie nauczysz
14 cze 20:32
Patryk: Daj*
14 cze 20:32
Jaros: Ten czas wykorzystaj lepiej na powtarzanie tego czego umiesz a nie uczenie się czegoś nowego co
trzeba zrozumieć i przećwiczyć
14 cze 20:39
Eta:
A może to jest "przeciek" ?
14 cze 20:40
Patryk: Ktoś tu jest z Podlasia?
14 cze 20:41
Eta:

Z tw. o stycznej i siecznej:
|ES|
2=|CS|*|DS| i |FS|
2=|CS|*|DS|
to |ES|=|FS| ⇒ S jest środkiem odcinka EF
c.n.w.
14 cze 20:55