Zadanie otwarte
Tytanek : Bartek, Antek i Kacper podzieliły między siebie pewną liczbę jabłek.
Kacper dostała połowę wszystkich jabłek i jeszcze 4. Antek dostała czwartą część
pozostałych, a Bartek 6 jabłek
Oblicz, ile jabłek dostał Antek, a ile Kacper.
14 cze 17:51
Qulka:
Antek 6/3 = 2 jabłka
Kacper 8+4+4=16
było 24 jabłka
14 cze 18:20
WhiskeyTaster: Takie nowoczesne te zadania. Kacper dostała, Antek dostała
14 cze 18:26
Qulka:
14 cze 18:34
janek191:
To ze stajni Biedronia?
14 cze 21:33
Mila:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
x= |
| x+4+ |
| *( |
| x−4)+6 |
| | 2 | | 4 | | 2 | |
x=24− liczba wszystkich

Kacper "dostała" : 12+4=16

Antek− (24−16):4=2
14 cze 23:05