14 cze 17:33
Bleee:
Nie rozumiem pytania. Skoro w treści zadania nie masz podanego przedziału to rozpatrujesz
WSZYSTKIE liczby (także te poza przedziałem <0 ; 2π>)
14 cze 17:37
anonim123: Mi się wydawało że jak okres jest 2kpi to zawsze dodajemy 2kpi
14 cze 17:39
WhiskeyTaster: No dobrze Ci się wydaje. Ale tam masz 2x = ..., a w 2:18 masz x = ...
Innymi słowo podzielono przez 2.
14 cze 17:42
anonim123: a przy cosinusie nie było dwójki i i tak jest kpi.Dlaczego?
14 cze 17:43
WhiskeyTaster: | | π | |
A, dobra, nie dopatrzyłem. Masz cos(x) = 0. Czyli x = |
| + kπ, po prostu, bo co tyle masz |
| | 2 | |
wartość 0 dla cosinusa.
14 cze 17:44
anonim123: Dzięki.
14 cze 17:45
WhiskeyTaster: Ogółem polecam sobie przypomnieć właśnie takie rzeczy, bo większość błędów to właśnie błędne
zapamiętanie tych wartości
14 cze 17:46