pole trojkatow
Alicja: Na trójkącie ABC, w którym |AC| = |BC|, opisano okrąg o środku O i promieniu R = 20cm. Wiedząc,
że kąt AOB wynosi 120 stopni, oblicz pole trójkąta ABC oraz długość okręgu wpisanego w ten
trójkąt. Rozważ dwa przypadki.
Pierwszy przypadek rozpatrzyłam jakby trójkąt był równoboczny i wyszło mi P=300√3 i r=10cm
Nalezy rozpatrzyc drugi przypadek jakby trojkat byl rozwartokatny ale nie potrafie tego nawet
sobie wyobrazic nie wiem jak ten rpzypadek rozpatrzyc prosze o pomoc
28 lut 11:42
Alicja: bardzo prosze o pomoc
28 lut 11:51
Alicja: prosze pomozcie
28 lut 14:06