oblicz i zakoduj
matix:
Oblicz wartość wyrażenia
sin21o+sin22o+sin23o+ ...... +sin290o
i zakoduj trzy pierwsze cyfry wyniku
14 cze 15:46
Qulka: 1+1+1+1+1+1+1+1+.....+1+1/2=44,5
14 cze 15:48
Eta:
|4|5|5|
14 cze 15:48
wredulus_pospolitus:
sin
21 + sin
289 = sin
21 + (sin(90−1))
2 = sin
21 +
cos21 = 1
analogicznie
sin
22 + sin
288
itd.
więc co zostanie
14 cze 15:49
Eta:
Quleczko jeszcze "zjadłaś " sin90
o=1
14 cze 15:49
wredulus_pospolitus:
@Qulka −−− zapomniałaś o sin290o
14 cze 15:50
Qulka: 
sorry

45,5
14 cze 15:54