Wykres
mat:

Proszę o rozwiązanie
Dany jest wykres funkcji y=f(x).Na jego podstawie uzupełnij zapisy:
a)dziedzina D=
b)Zbiór wartości
c)y=0 dla x=
d) f(x+2)=
e)f(x)<0 dla x∊
f) f rośnie dla x∊
14 cze 11:44
Qulka:
<−3;3)
<1;2>
pewnie −1
to samo tylko dwa w lewo
(−1;3)
<2;3)
14 cze 11:49
mat: Dziękuję bardzo
Mam pytanie jak zapisać ten punkt matematycznie d) f(x+2)=
bo tu chodzi o przesunięcie
14 cze 11:53
Qulka:
| | ⎧ | −x−3 dla x∊<−5;−2) | |
| f(x+2)= | ⎨ | −1 dla x∊<−2,0) |
|
| | ⎩ | x−1 dla x∊<0;1) | |
14 cze 11:57
mat: nie rozumiem skąd się wzięło −x−3 i tak dalej
14 cze 12:31
Qulka: z obrazka po przesunięciu o 2

ale pewnie tu wystarczy ze
f(x+2) = T
[−2,0]f(x)
14 cze 12:51