Pochodna
Olcix: Czy ta pochodna jest dobra?
F(x)=4h(√200−2h2)
F'(X)=√3200h2−32h4
Według klucza odp jest źle, bo rozwiązania wychodzą źle
13 cze 22:22
ICSP: Przecież ty nie policzyłeś/aś pochodnej tylko włączyłeś/aś 4h pod pierwiastek.
13 cze 22:23
Olcix: Noo faktycznie, ale potem po wyliczeniu pochodnej wychodzi zły
13 cze 22:24
janek191:
f(x) =
√3200 h2 − 32 h4
więc
| | 6 400 h − 128 h3 | |
h '(x) = |
| = ... |
| | 2√ 3 200 h2 − 32 h4 | |
13 cze 23:07
janek191:
Tam powinno być
f(h) = √3 200 h2 − 32 h4
13 cze 23:08