matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
anonim123:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?t=68239
skąd w tym rozwiązaniu równanie prostej to na początku?
13 cze 21:12
up:
http://www.math.edu.pl/proste-przechodzace-przez-punkt
13 cze 21:14
Mila:
P=(3,2) y=ax+b i P∊do prostej⇔2=a*3+b⇔b=2−3a y=ax+2−3a⇔ y=a*(x−3)+2
13 cze 21:35
anonim123:
A dlaczego |3a−2|razy |3a−2|=(3a−2)
2
?
13 cze 21:41